BACTOCLEAN ®- FLOW art. Nr 8510
- jest efektywnym biotechnologicznym produktem do usuwania tłuszczu.
- eliminuje w znacznym zakresie przykre zapachy które wyczuwalne są przy separatorach i studzienkach ściekowych.
- redukuje skutecznie interwały opróżnieniowe.
·Przykre zapachy zostają wyeliminowane.
·Oszczędność kosztów.
·Wstrzymanie procesu korozji separatora tłuszczu.
·Mniejsze straty dotyczące utrzymania budynków- rury odpływowe nie zostają uszkodzone.
·Substancje organiczne ulegają biologicznej degradacji (świadomość ochrony środowiska)
·Pozostająca masa biologiczna nie stanowi dla oczyszczalni żadnego problemu.
·Poprzez wzbogacenie BACTOCLEAN ®- FLOW tlenem (system SOS) następuje wielokrotne wzmocnienie działania tego środka
PRZEZNACZENIE
·Wszystkie separatory w centrach handlowych , restauracjach , hotelach ,
rzeźniach, zakładach spożywczych, szpitalach, i innych dużych kuchniach.
·Wszystkie rury, z których ulatniają się przykre zapachy.
·Wszystkie zbiorniki wodne z podnośnikami, gdzie znajdują się tłuszcze, oleje i smary.
Do rodziny preparatów BAACTOCLEAN ® należą również:
BACTOCLEAN®-FRESH art. nr 8520 - służy do likwidacji nieprzyjemnych zapachów z
np. pojemników i kontenerów na śmieci i innych pomieszczeń obciążonych wonią i dymem papierosowym
(pokoje hotelowe, samochody i inne pomieszczenia). zsypów, śmieciarek, oraz wszędzie tam gdzie powstaje
przykry zapach w skutek gnicia substancji organicznych.
BACTOCLEAN®-TOI art. nr 8531 – służy do likwidacji nieprzyjemnych zapachów w toaletach i pralniach.
Mikroorganizmy zawarte w preparacie usuwają szczególnie mocznik, kwas moczowy, czym uniemożliwiają w
ten sposób ich przekształcanie się w amoniak, który jest przyczyną powstawania przykrych zapachów.
BACTOCLEAN®-BLUE art. nr 8540 naturalne oczyszczanie zbiorników septycznych (szamb) i zapobieganie powstawania osadu szlamowego w tych zbiornikach
BACTOCLEAN®-HOOD Biotechnologiczny środek do usuwania tłuszczu z filtra w wyciągu/pochłaniaczu pary
Produkty zawierają naturalne i nieszkodliwe kultury bakterii.
Wszystkie bakterie są tak bezpieczne, jak te, które znajdują się w jogurtach.
Bakterie dzikie i niepotrzebne zastają usunięte poprzez brak środowiska im sprzyjającego.
Substancje organiczne (jak olej, tłuszcze, mocznik itd.) nie są tylko rozpuszczane i spłukiwane, lecz zostają rozłożone w naturalne związki (jak woda i dwutlenek węgla), co jest szczególnym sprzyjaniem środowisku naturalnemu.
Produkty są absolutnie nieszkodliwe dla ludzi, zwierząt i przyrody.
Są łatwe w obsłudze i bezpieczne dla stosującego te środki.
Produkty oszczędzają koszty pracy. Spełniają swe zadanie same. Nie potrzebne są przy tym żadne prace wymagające nakładów i wysiłku.
Są przyjazne dla materiałów, do których są stosowane, nie powodują żadnych korozji lub szkód na materiałach.
Nie zanieczyszczają środowiska (wody, zbiorniki), ale spełniają w nich pożyteczną rolę.